Filistin Caddesi., Beyaz Zambaklar Sokak., No:6/7, Gaziosmanpaşa, Çankaya, Ankara

0312 466 44 44


Ankara Çankaya Boşanma Avukatı

Mal Paylaşım Davası Nasıl Açılır?

Ankara Çankaya Boşanma avukatı kimdir? Arama motorlarında boşanma konusunda en çok aranan Ankara çankaya boşanma hukuku davaları ile ilgili uzman ekiplerimiz sizler için araştırma yaparak, boşanma sonrası mal paylaşımı nasıl yapılır konusunda bilgilendirme amaçlı makaleyi siz değerli okuyucularımızla paylaştık. Ankara Çankaya Boşanma Avukatı – Ankara Boşanma Davası Nasıl Açılır – Ankara Boşanma Avukatı, Mal Paylaşımı Davası Nasıl Açılır?

Boşanma Davası Nedir – Ankara Çankaya Boşanma Davası

atabayhukuk
Ankara Çankaya Boşanma Avukatı

Ankara Çankaya Boşanma Avukatı tarafından açılan boşanma davasından sonra boşanan eşler arasındaki mal rejiminin tasfiyesi için halk arasında mal paylaşımı davası olarak bilinen mal rejiminin tasfiyesi davası açılması gerekmektedir. Atabay &Kaya Hukuk Bürosu olarak Ankara Çankaya Boşanma alanında uzman avukatlarımız tarafından konunun incelemesi yapılmıştır. 

Boşanma davası, eşler arasında yeni hukuki sonuçların ortaya çıkmasına neden olur. Örneğin, boşanma davasının açıldığı tarih eşler arasındaki mal rejiminin tasfiye tarihi olarak kabul edildiğinden, boşanma davasının açılmasından sonra edinilen mallar eşler arasında yapılacak mal paylaşımına dahil edilmez. Bu kapsamda boşanmak isteyen eş, pandemi süresi içinde hemen dava açarsa ve dava kabul ile sonuçlanırsa, dava tarihinden sonraki dönemde elde edeceği mallar, edinilmiş mal kapsamında kalmaz. Dolayısıyla ben sonra dava açarım şimdi mal edineyim, nasıl olsa fiilen ayrıyız gibi düşünceler mal rejiminin tasfiyesinde dikkate alınmaz.

Boşanmaya bağlı olarak doğan (maddi ve manevi tazminat, yoksulluk nafakası) davalarda zamanaşımı süresi  TMK 178.Maddesi uyarınca boşanma kararının kesinleştiği tarihten itibaren 1 yıldır.

Boşanma davası ile birlikte mahkemeden talep edilmeyen ziynet ve diğer eşyaların bedelini talep hakkı, boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 10 yıllık dava zamanaşımına tabidir (TBK 146, eBK md.125). 

Tedbir Nafakası: Boşanma davası esnasında herhangi bir eşin veya reşit olmayan çocukların (18 yaşından küçükler) geçinmesini temin etmek üzere mahkeme tarafından dava sonuna kadar geçerli olmak üzere tedbiren hükmedilen nafakadır.

İştirak Nafakası (Katılım Nafakası): Boşanma davasının kesinleşmesinden sonra velayet kendisinde olmayan eşin, çocuğun giderlerine mali güçü oranında katılması (iştirak etmesi) için hükmedilen nafakadır. 

Yoksulluk Nafakası: Evliliğin boşanma kararı ile sona ermesi sebebiyle yoksulluğa düşecek eş lehine, diğer eş aleyhine hükmedilen nafakadır.

Ankara Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Ankara boşanma davası Sıhhiyede bulunan Ankara Adliyesi Aile Mahkemeleri nezdinde açılmakta olup yukarıda anlatılan sebeplerin varlığı halinde tarafların boşanma davası açma hakkı bulunmaktadır. Ankara Çankaya Boşanma Avukatı – Ankara Boşanma Davası Nasıl Açılır – Ankara Boşanma Avukatı, Mal Paylaşımı Davası Nasıl Açılır?

Ankara Çankaya Boşanma Avukatı olarak; Çankaya Boşanma Avukatı, Sincan Boşanma Avukatı, Çayyolu Boşanma Avukatı, Mamak Boşanma Avukatı olarak faaliyet göstermekteyiz. Ankara en iyi boşanma avukatı ve en iyi boşanma avukatı Ankara olarak müvekkillerimize profesyonel bir şekilde danışmanlık sunmaktayız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ready To Start New Project With Intrace?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.