Filistin Caddesi., Beyaz Zambaklar Sokak., No:6/7, Gaziosmanpaşa, Çankaya, Ankara

0312 466 44 44


Ankara Boşanma Avukatı

Ankara Boşanma Avukatı.Atabay Hukuk Bürosu olarak alanında uzman avukatlarımızla müvekkillerimizin Ankara Boşanma davalarını yakından takip ederek sonuçlandırıyoruz.Ankara Boşanma davası nasıl açılır? Kişiler avukat tutmak zorunda mıdır? Ankara’da boşanma davası açsam ne kadar sürede boşanırım gibi sorulara cevap bulan makalemizi siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.Ankara Boşanma Avukatı-Ankara boşanma davası nasıl açılır-Ankara Boşanma Davası Ne Kadar Sürede Sonuçlanır? Sizlerde Ankara’da boşanma hukuku alanında bilgi sahibi olmak istiyorsanız Boşanma Hukuku yazı dizimizi takip edebilirsiniz..

Ankara Boşanma Avukatı,Ankara boşanma davası nasıl açılır,Ankara Boşanma Davası Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?Ankara Boşanma avukatı olarak tüm sorularınızı cevaplıyoruz; Tarafların birbirleri ile evlilik sonrası kazanılan malların paylaşımı, evlatların velayeti, tazminat, nafaka benzer biçimde konularda dahi uzlaşma sağladığı boşanma davaları anlaşmalı boşanma davası olarak adlandırılmakta. Bu davalar için lüzumlu olan dilekçelerin hazırlanması, anlaşmalı boşanma için hazırlanmış olan protokollerin imzalanması, mahkemeye sunulması ihtiyaç duyulan belgelerin temin edilmesi mevzularında boşanma avukatları dönemi en iyi biçimde yönetebilmektedir. Ankara’da gerçekleşecek olan boşanma davalarında en iyi emek vermeyi gösterecek olan boşanma avukatı seçiminin yapılmasında avukatların deneyimi göz önüne alınarak bir tercih yapılabilir.

Avukat Yardımıyla Ne Kadar Bir Sürede Boşanırım?

Boşanma avukatının boşanmak isteyen tarafların istediklerine en kısa sürede ulaşabilmelerini sağladıkları göz önüne alınırsa en kısa müddette boşanmak ancak bir boşanma avukatıyla olası olmaktadır. Tek celsede boşanmak isteyenler için avukatlar boşanma periyodunu kendilerine bağlı olmayan mahkeme süreleri de dikkate alındığında 1 haftadan 2 aya kadar sürebilecek aralıklarda gerçekleştirebilmektedir. Bu sürenin belirlenmesinde en önemli olan konuların başlangıcında başvurulan mahkemenin üzerindeki iş yoğunluğunun boşanma süresine olan tesiri gelmektedir. Eğer anlaşmalı boşanma davası laf mevzusu değilse boşanma avukatının tutulmasına bağlı olmaksızın taraflar arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi adına sürenin 8, 9 aya kadar çıkmış olduğu da görülebilmektedir.

Boşanma Avukatı Ücretleri Nasıl Belirlenir?

Ankara boşanma avukatlarının ücretleri her ilde olduğu benzer biçimde il barosu olan Ankara Barosu tarafından açıklanır. Fakat bu rakamlar tavsiye edilen rakamlar olma özelliği taşımaktadır. Bu sebeple her boşanma avukatının değişik bir rakamla davayı alabileceği göz önüne alındığında tarafların çok sayıda avukat içinde tercih yapması daha avantajlı olmaktadır.

Avukat Tutulmadan Boşanma Davası Olur Açabilir misiniz?


Kanunlarda belirtilen maddelere dayanarak hiç bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herhangi bir dava için avukat tutmak zorunda değildir. Kişiler kendileri başvurarak tek taraflı veya karşılıklı olarak anlaşmalı boşanma davası açabilirler. Ancak boşanma davasının en kısa sürede sonuçlanması ve bundan meydana gelen maddi ve tinsel hakların kayıpsız bir halde taraflara teslim edilebilmesi için bir boşanma avukatı tutulması avantaj sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ready To Start New Project With Intrace?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.